Un dar neprețuit…


Se povestește că un tânăr, singur la păImaginerinți, urma să-și încheie cu brio studiile academice. De luni de zile admirase o mașină expusa în vitrina unui magazin auto. Știa ca tatăl lui își poate permite sa cumpere o astfel de mașină, așa ca si-a exprimat dorința sa o primească în dar la absolvire.

Ziua mult așteptată se apropia, însă fără ca tânărul sa poată depista vreun semn ca mașina mult visata va intra în posesia sa. O ușoară dezamăgire începuse sa i se cuibărească în inima. În seara dinaintea festivității de absolvire, tatăl si-a chemat fiul în birou. L-a felicitat pentru anii de studiu si i-a spus cât de mândru este de el si cât de mult îl iubește. Apoi i-a întins o cutie frumos împachetata, rostind emoționat: “Felicitări, fiule !”

Fiul a deschis cutia, sperând ca va găsi în ea cheile mașinii. Însă în cutie se afla o biblie scumpa, îmbrăcată în piele, cu numele lui scris în litere aurite pe coperta. Dezamăgirea i s-a transformat în mânie. – Cu banii pe care îi ai, tu îmi dai ca dar la absolvire o Biblie? Trântind Biblia pe biroul tatălui, tânărul a ieșit furios din camera, părăsind definitiv casa tatălui sau. Anii au trecut.

Tânărul de odinioară avea de-acum o afacere prospera si o familie frumoasa. Într-un târziu, si-a dat seama ca vremea nu sta în loc si a hotărât sa-si viziteze tatăl, pe care nu-l mai văzuse din ajunul absolvirii facultății.

Însă înainte ca sa poată pleca la drum, o telegrama fulger îl anunța ca tatăl lui a decedat si ca toata averea i-a rămas lui, ca singur moștenitor. Ajuns din nou acasă după ani de zile, inima i-a fost copleșită de tristețe si regrete. A intrat în biroul tatălui sau. La un capăt al mesei grele din lemn de stejar se afla biblia pe care o primise în ajunul absolvirii – în aceeași poziție în care o lăsase el înainte de a părăsi casa părintească. Cu ochii împăienjeniți de lacrimi, fiul a luat-o, a deschis-o si a început sa citească în ea.

La un moment dat, întorcând încă o fila, un plic alb a fluturat la podea. S-a aplecat sa ridice plicul, pe care se afla adresa magazinului auto de unde sperase cu ani în urma sa primească mașina mult visata. În plic, un contract de vânzare, datat în ziua absolvirii. ACHITAT- scria în litere mari peste termenii contractului. Mașina îl aștepta de ani de zile în garaj. De câte ori nu trecem cu vederea binecuvântările lui Dumnezeu, doar pentru ca nu sunt “împachetate” cum ne-am așteptat ?

Articole Creștine

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: