Cât de des să-i spui partenerului că îl (o) iubești?


Când cineva spune cuvinte de dragoste, dar prin purtare arată lipsa acesteia, aduce întristare. Nu este bine ca să lipsească cuvintele de dragoste dintr-un cuplu, tot așa cum nu trebuie să lipsească cuvintele de dragoste între membrii unei familii.

I love youNoi toți avem nevoie să auzim cuvinte de dragoste și acestea ne fac bine. În cartea Proverbelor lui Solomon este scris:

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. – (Proverbe 16:24)

Cum vedeți, aceste cuvinte prietenoase de dragoste ne sunt benefice fiecărui pentru că nu doar ne fac să ne simțim bine, dar ne aduc și sănătate.

Apostolul Ioan a fost numit apostolul dragostei pentru că a scris mult despre aceasta. În Epistola I el se adresează destinatarilor cu cuvinte de dragoste. De 5 ori îi numește “preaiubiților” și de 6 ori le spune “copilașilor” ( tot o expresie care arată dragoste și afecțiune). Deci, cum vedeți, vorbirea lui arăta multă dragoste și afecțiune față de destinatari. Dar tot în această epistola Apostolul Ioan a scris:

Dar cine are bogăţiile lumii acesteia, şi vede pe fratele său în nevoie, şi îşi închide inima faţă de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. Prin aceasta vom cunoaşte că suntem din adevăr şi ne vom linişti inimile înaintea Lui, în orice ne osândeşte inima noastră; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră şi cunoaşte toate lucrurile. (1 Ioan 3:17-20)

Apostolul arată în textul de mai sus că sunt unii oameni care spun că îi iubesc pe alții dar nu fac fapte care ar demonstra această dragoste și deci, ei sunt fățarnici când spun că iubesc pe alții. Dacă dragostea se limitează doar la vorbe, atunci înseamnă că ea nu există. Totuși, dragostea adevărată trebuie să se manifeste și în vorbe și în fapte, pentru că fiecare din noi avem nevoie anume de o astfel de manifestare a dragostei. Dumnezeu și-a arătat dragostea lui față de noi prin faptul că L-a jertfit pe Fiul Său Isus Hristos pentru păcatele noastre pe când noi eram păcătoși. Și Dumnezeu nu s-a limitat să aducă doar această jertfă, ci a trimis mesajul Evangheliei care a fost scris pe paginile Sfintelor Scripturi și propovăduit de atunci încoace. Biblia conține cuvintele de dragoste ale lui Dumnezeu. Să luăm bine seama la cuvintele și la faptele pe care le-a făcut Dumnezeu din dragoste pentru noi și să credem în Fiul Lui Isus Hristos ca să primim iertarea de păcate și întrare în Împărăția Lui. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Autor: Vasile Filat, moldovacrestina.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: