Iubirea negustorească


Richard Wurmbrand spunea că Nu există decât două tipuri de iubire: “te iubesc pentru că…” și “te iubesc în ciuda faptului că…”.

love_prison-wideOamenii zic de obicei “Te iubesc pentru că faci mâncare bună, pentru că aduci salariul acasă, pentru că esti frumoasă, pentru că ești destept, pentru că asculți de mami sau tati, pentru că îmi faci poftele de copil. Te iubesc pentru că mă iubești, pentru că-mi ești prieten, frate”. E ușor de zis “te iubesc” când ți se face un serviciu. O favoare. O poftă. Dar e o iubire negustorească. Ceva fifty-fifty.

Dumnezeu însă zice: “Te iubesc în ciuda faptului că ești păcătos, că nu trăiești cum doresc Eu, că mi-ai întors spatele”. E agape. Adică “te iubesc fără să-mi oferi nimic, fără să câștig ceva”. Pe oricine iubește, Dumnezeu e mereu în pierdere!

Biserica ar trebui să învețe că numai iubirea “în ciuda faptului că” e iubire divină! Atunci sectarismul, prigonirea fraților, a tâlharilor ce caută salvarea în ultimele clipe, se vor topi ca un cub de gheață la soare. Iar negustorii de iubire vor da faliment!

Iubiți cu o dragoste adevărată indiferent de piedicile pe care vin…chiar dacă nu sunteți acceptați…Iubiți în ciuda faptului că cel iubit nu merită! Nici dumneavoastră n-ați meritat…

Autor: Nicolae Geantă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: