Dumnezeu îți taie respirația


Awesome-Wallpaper

Dacă eşti ghid într-o excursie de vizitare a unor obiective turistice şi ştii că oamenii tânjesc să se bucure de frumuseţe şi ajungi în faţa unui defileu care-ţi taie respiraţia, ar trebui să-l arăţi şi turiştilor, îndemnându-i să se bucure de privelişte. Ei bine, rasa umană tânjeşte cu adevărat după sentimentele de copleşire, uimire şi admiraţie. Şi nu există altă realitate care să-ţi taie mai repede respiraţia decât Dumnezeu. Eclesiastul spunea: “Orice lucru El (Dumnezeu) îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.” (Eclesiastul 3.11)

Veşnicia este în inima omului umplându-l de tânjire. Dar nu știm după ce tânjim până când nu-L vedem pe Dumnezeu care ne taie respirația. Aceasta este cauza neliniştii universale.

Lumea are o tânjire de neconsolat. Ea încearcă să-şi satisfacă tânjirea cu vacanţe pitoreşti, cu realizări în domeniul creativităţii, cu producţii cinematografice uluitoare, cu aventuri sexuale, cu sporturi extravagante, cu droguri halucinogene, cu rigorile ascezei, cu talent managerial, etc. Dar tânjirea rămâne acolo. De ce?

“Dacă descopăr în mine o dorinţă pe care nu o poate satisface nicio experienţă din lumea aceasta, explicaţia cea mai probabilă este că am fost creat pentru o altă lume.”

“Am simţit cea mai profundă tânjire chiar atunci când eram în culmea fericirii… Cel mai dulce lucru din viaţa mea a fost tânjirea… de a găsi locul de unde a venit toată frumuseţea.”

Tragedia acestei lumi este faptul că ecoul este confundat cu Strigătul Original. Când stăm cu spatele la frumuseţea răpitoare a lui Dumnezeu, lăsăm pe pământ o umbră şi ne îndrăgostim de ea. Dar acest lucru nu ne satisface.

“Cărţile sau muzica în care credeam că se află frumuseţea ne vor trăda dacă ne încredem în ele; nu se află în ele, ci doar venit prin ele, iar ceea ce au transmis a fost tânjirea. Aceste lucruri – frumuseţea, amintirile propriului nostru trecut – sunt imagini bune a ceea ce dorim cu adevărat; dar dacă sunt confundate cu lucrul în sine, sunt doar mireasma unei flori pe care nu am găsit-o, ecoul unui acord pe care nu l-am auzit, ştirile dintr-o ţară pe care nu am vizitat-o încă niciodată.”

Frumuseţea răpitoare ne-a vizitat: “Şi Cuvântul a devenit trup şi a locuit printre noi(şi noi am primit slava Lui, slavă cu a unicului Fiu din partea Tatălui), plin de har şi de adevăr” (Ioan 1.14).

“Ne-ai făcut pentru Tine Însuţi, şi inima noastră neliniştită este, până când odihna-n Tine n-o găseşte” – Sfântul Augustin

Autor: John Piper

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: