Alege viața


Galateni 6-9

Nu știu cine ar alege moartea pentru sine. Dar cu siguranță viața are un secret…!

Fiecare zi are cu ea porția de rău și de bine. Slăbiciunea omului este aceea că știm cine ne face rău dar uităm Cine ne face bine.

Nu te mai supăra atunci când răul ți se întâmplă și nu te mânia pe oamenii răi, ci acceptă că Dumnezeu îți pune înainte binele și răul. Când un om se poartă rău cu tine, amintește-ți că Dumnezeu a pus alături de acel rău și un bine pe care trebuie să îl vezi. Dar care este și unde este acel bine așezat de Dumnezeu lângă rău, tu trebuie să știi.

Pe pământ nebunia are diferite moduri de a fi diagnosticată dar la Dumnezeu este un singur fel de nebunie: (Ieremia 4:22) „Căci poporul Meu este nebun, nu Mă cunoaşte; sunt nişte copii fără minte şi lipsiţi de pricepere; sunt meşteri să facă răul, dar nu ştiu să facă binele.” – Nebunii sunt oamenii care spun: „nu este Dumnezeu” și care își deprind mâinile la rău. Dacă bine ar fi căutat de fiecare, s-ar desființa secțiile de psihiatrie.

Binele se poate înmulți. Dar niciodată nu va crește de la sine, ci trebuie cultivat de către cineva. Stare naturală a omului este răutatea de aceea a face bine trebuie învățat și exersat: (Isaia 1:17) „Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”

Dacă simți că fiecare zi devine risipă, că ți se scurge viața printre degete iar credința are suflu sistolic, atunci întreabă-te ce bine ai făcut celui de lângă tine. Iar dacă nu îți aduci aminte ia o pastilă contra letargiei: (Psalm 37:27) „Depărtează-te de rău, fă binele, şi vei dăinui pe vecie.”

Iată secretul vieții: cu fiecare rău pe care îl săvărșim, murim și cu fiecare bine pe care îl facem, primim viață. De aceea putem alege să trăim sau să murim după cum facem binele sau răul.

Alege viața (binele), ca să trăiești tu și casa ta!

„Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.” (Deuteronomul 30:15)

„Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta!” (Deuteronomul 30:19)

Autor: Florin Ianovici Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: