Ce ar trebui să urmăresc la o soție?


ce-ar-trebui-sa-urmaresc-la-o-sotie

Cea mai importantă relație personală pe care o poate avea un om, în afara relației lui spirituale cu Dumnezeu, prin Domnul Isus Cristos, este relația cu soția sa.

În procesul căutării unei soții, cel mai înalt principiu este să cauți o femeie cu o credință personală în Isus Cristos. Apostolul Pavel ne spune să nu fim „înjugați la un jug nepotrivit” cu necredincioșii (2 Corinteni 6.14). Dacă un bărbat și o femeie nu sunt în înțelegere deplină în această chestiune crucială, nu poate avea loc o căsătorie evlavioasă și împlinitoare.

Totuși, căsătoria cu un om credincios nu garantează experiența deplină de a fi „înjugat la un jug potrivit”. Faptul că o femeie este creștină nu înseamnă că este în mod necesar o potrivire bună pentru tine din punct de vedere spiritual. Are ea aceleași ținte spirituale ca tine? Are ea aceleași credințe doctrinare? Are ea aceeași pasiune pentru Dumnezeu? Calitățile unei potențiale soții sunt de o importanță crucială.

Mult prea mulți bărbați se însoară numai pe baza atracției emoționale sau fizice, și aceasta poate fi o cale înspre eșec.

Care sunt câteva calități ale evlaviei pe care le poate urmări un bărbat la o soție?

Scriptura ne dă câteva principii pe care le putem folosi pentru a creiona imaginea unei femei evlavioase. Ea ar trebui mai întâi să fie supusă în propria relație spirituală cu Domnul. Apostolul Pavel îi spune soției că trebuie să se supună soțului ei ca Domnului (Efeseni 5.22-24).

Dacă o femeie nu Îi este supusă Domnului, probabil că nu va vedea supunerea față de soțul ei ca pe un lucru necesar propriei sale bunăstări spirituale. Nu putem îndeplini așteptările nimănui fără ca mai întâi să-I permitem lui Dumnezeu să ne umple de El. O femeie care Îl are pe Dumnezeu în centrul vieții sale este o candidată bună pentru a fi soție.

„Femeile, de asemenea, trebuie să fie cinstite, neclevetitoare, cumpătate, credincioase în toate lucrurile” (1 Timotei 3.11). Cu alte cuvinte, această femeie nu este mândră, știe când să vorbească și când să tacă și știe să își ia locul alături de soțul ei cu încredere. Este o femeie al cărei obiectiv este relația cu Domnul și propria creștere spirituală.

Responsabilitățile căsătoriei sunt mai mari pentru soț, pentru că ordinea lui Dumnezeu îl plasează drept cap al soției și al familiei sale. Această poziție de conducere este modelată după relația dintre Cristos și Biserică (Efeseni 5.25-33).

Este o relație înrădăcinată în dragoste. După cum a iubit Cristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, soțul trebuie să își iubească soția așa cum își iubește propriul trup. Prin urmare, relația spirituală personală a unui om cu Domnul este de importanță supremă pentru succesul căsnicie sale și al familiei sale.

Sacrificiul de bunăvoie și tăria de a alege să fie un slujitor pentru îmbunătățirea căsniciei sale sunt marca unui bărbat matur din punct de vedere spiritual, care Îl onorează pe Dumnezeu. Alegerea cu înțelepciune a unei soții, bazat pe calitățile biblice, este importantă, dar de o egală importanță este propria creștere spirituală continuă a bărbatului și supunerea sa față de voia lui Dumnezeu pentru viața lui.

Un bărbat care caută să fie omul pe care Dumnezeu îl vrea să fie va fi în stare să-și ajute soția să fie femeia pe care Dumnezeu o vrea să fie și va fi capabil să-și clădească mariajul în unitatea în care Dumnezeu, el și soția lui doresc să fie.

Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: