Să nu disprețuim mustrarea Domnului


Sa-nu-dispretuim-mustrarea-Domnului

Dumnezeu este un Tată bun și de aceea Solomon a îndemnat pe fiul lui să nu disprețuiască mustrarea Domnului, deoarece El mustră pentru a îndrepta pe cei ce sunt ai Lui. Niciodată Dumnezeu nu mustră doar de dragul de a mustra.Domnul nu este un părinte frustrat, care reacționează negândit la ceea ce au făcut sau au spus copiii Lui, ci El știe ce fac ei și totuși îi iubește.

Pedepsele Lui au rolul de a corecta pe copiii Lui și de a-i pune pe calea dreaptă. Nu cred că este pe lume vre-un om care să nu se supere când este mustrat și pedepsit. Împăratul David a fost odată întrebat de Domnul despre o pedeapsă ce urma să vină peste el din pricină că nu s-a încrezut în Domnul, ci a făcut recensământ pentru a ști cât de mare era armata pe care o avea, și mai ales pentru a taxa poporul.

Când David a auzit care erau pedepsele, a ales mai bine să cadă în mâinile Lui Dumnezeu, fiindcă Dumnezeu este plin de milă și de îndurare. Da, Dumnezeu mustră și pedepsește pe cine iubește și o face pentru a desăvârși pe copiii Lui. E trist că părinții au abandonat mustrările și pedepsele copiilor, fiindcă psihologia modernă le-a spus că oricine pedepsește pe copii le strică personalitatea.

Tatăl meu nu a crezut deloc aceste lucruri, și când a trebuit a mustrat și a pedepsit. Mama la fel, ea nu căuta nici măcăr vre-o justificare atunci când ne pedepsea. Dacă cumva disprețuim mustrarea Domnului, atunci dovedim neînțelepciune, deoarece El ne dă sfaturi bune pentru viața de fiecare zi. Oamenii care ignoră mustrările Lui Dumnezeu, vor merge din rău în mai rău.

A nesocoti pedepsele Domnului, înseamnă a te socoti mai competent decât Dumnezeu. El știe ce face și nu are nevoie de nimeni să-I dea sfaturi. După ce Iov a terminat de vorbit, atunci Dumnezeu a început să-i vorbească lui Iov, și nu l-a mustrat, ci i-a arătat că multe din plângerile lui au fost inutile. După ce a auzit Iov despre măreția și înțelepciunea Lui Dumnezeu, a pus mâna la gură, a acceptat mustrarea și aparenta pedeapsă.

Iov s-a pocăit în mod profund, iar Dumnezeu l-a restaurat complet. Să ne rugăm pentru toți care sunt sub mustrarea sau pedeapsa Domnului, ca ei să nu le disprețuiască, ci să caute să înțeleagă dragostea și bunătatea Lui Dumnezeu. Să cerem ca mila Lui să mângâie pe cei care sunt disperați sub pedepsele Domnului.

Să credem cu toată inima că harul Lui Dumnezeu nu se termină niciodată, ci ne este îndeajuns pentru fiecare eveniment, fie pedeapsă sau fie mustrare, și ne face capabili de a primi sfatul și îndurarea Domnului.

Articol preluat: bisericaebenezer.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: