Să fim ceva mai mult…


ScoocHHH1 (30)

Coduri galbene de caniculă, afaceri de milioane de euro, pușcării, accidente, furturi, minciună, legalizări de lucruri scârboase înaintea lui Dumnezeu, cam așa arată într-un mini rezumat „Țara noastră”.

Efectul spiritual al acestor lucruri este imens. Bisericile stau și dorm în sensul propriu și cu greu mai auzi pe ici pe colo de câte cineva care vrea să ia atitudine. În aceste condiții ies la rampă mulți critici care își dau cu părerea și atât.

Idealurile noastre au devenit pline de carne și atât de mici încât mor pe băncile de școală. Se mai duce o vacanță pentru elevii care abia așteptau să-și distrugă mintea și trupul cu alcool și tutun la mare. Părinții  își învață copiii că idealul în viață este să ai – nu să fii. Să aibă cât mai mulți bani, cât mai multe relații, cât mai multă experiență, că viața e doar una și restul nu contează.

Totuși, în ciuda tuturor acestor lucruri mai auzi de excepții care te fac să te gândești că o rază de soare mai există și ea. Cele mai multe din excepții sunt în bisericile noastre, acolo unde Dumnezeu pune mâna. Cu cât faci voia lui Dumnezeu mai mult, cu atât îți destupi mintea mai tare.

Pe Facebook suntem specialiști la dat „like” la alții. Oare a dat și Dumnezeu la noi pentru gândirea, faptele și viața noastră de ieri? Mai cred că e greu ca Dumnezeu să-și găsească plăcerea în noi câtă vreme plăcerea noastră e într-o Coca-Cola cu gheață și doar atât.

Dacă în viața noastră nu există doar atât, mai sunt șanse. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care continuă să facă ceva pentru El. Pe ceilalți să-i trezească. A fi și a face e mai important decât a avea și a face.

Sursa

2 gânduri despre „Să fim ceva mai mult…

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: