Imagini impresionante – Creația lui Dumnezeu 1


Forma unui tunel natural alcătuit din arbori în Portugalia 

646x404

Grădina Japoneză din Portland din cadrul parcului Washington (SUA) ☟

Într-un sens mai profund, grădina japoneză este o evocare vie a istoriei şi a culturii tradiţionale din Japonia.

646x404 (1)

Sequoia sau „Arborele Mamut” 

Este unul dintre cei mai uriaşi arbori, care pot atinge o înălţime de 100 de metri, un diametru al trunchiului de 13 metri şi o greutate de peste 2.400 de tone. Este specific zonei munţilor Sierra Nevada din SUA, fiind cel mai mare organism viu de pe Pământ. Numele arborelui vine de la conducătorul indian cherokee Sequoyah, care a inventat un alfabet unic prin care poporul său a putut să scrie şi să citească. Una dintre primele cărţi în limba cherokee a fost Biblia.
646x404 (2)

Sakura ☟

Sakura sau cireşul japonez are o însemnătate deosebită. Chiar dacă în China reprezintă frumuseţea feminină, în Japonia are legătură cu efemeritatea vieţii. Florile sunt admirate pentru frumuseţe, iar lemnul este folosit pentru mobilă de calitate. 

646x404 (3)

Central Park, New York ☟

Vedere din timpul toamnei din Central Park din New York, cel mai vizitat parc urban din SUA. Acest parc are 4 kilometri lungime şi 800 de metri lăţime, iar din cauza întinderii enorme beneficiază de propriul sediu de poliţie. Parcul găzduieşte peste 25.000 de copaci, dintre care 1.700 sunt reprezentaţi de ulmul american.

646x404 (4)

Copacii morţi din Deadvlei ☟

În depresiunea de argilă albă Deadvlei, din Parcul Namib-Naukluft, se pot găsi arborii Acacia Arioloba. Arborii au murit din cauza lipsei de apă, forma lor actuală fiind foarte stranie. Unele specii de arbori precum salsola s-au adaptat şi au reuşit să supravieţuiască în condiţiile vitrege. Deşi arată precum o pictură, efectul impresionant este produs de contrastul dintre lumina dimineţii pe o dună de nisip şi reflexia culorii cerului pe sol, explică fotograful Frans Lanting.

646x404 (5)

Stejarul-înger ☟

Acest fel de stejar este specific zonei Carolina de Sud. Stejarul-înger poate să ajungă la 20 de metri înălţime şi să atingă 8,5 metri în diametru. 
646x404 (6)

Rădăcini negre şi un covor de frunze roşii ☟

646x404 (7)

Glicina sau Wisteria ☟

Planta este specifică Statelor Unite, Chinei şi Japoniei. Acesta este considerat cel mai frumos arbore wisteria din lume.

646x404 (8)

Pădurea de bambus din Kyoto ☟

În districtul turistic Arashiyama din oraşul Kyoto, pădurea de bambus reprezintă un loc ideal pentru recreere, mai ales când adierea vântului mişcă uşor plantele exotice arborescente. Bambusul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru fabricarea diferitelor produse, coşuri, cupe, cutii şi covoare în atelierele din Japonia. Unele specii înfloresc la fiecare 60 sau 120 de ani, iar, odată înflorită, planta va intra în descompunere şi va muri.
646x404 (9)

Copacul Jacaranda ☟

Face parte din categoria plantelor cu flori, fiind specific zonei Americii de Sud, Indiei, Portugaliei sau Africii. Poate să atingă 20 – 30 de metri.
646x404 (10)

Privind aceste imagini surprinzătoare, gândiți-vă ce Dumnezeu minunat avem noi și câtă frumusețe a pus El în tot ce este în jurul nostru! Ne mai vorbind de coaroana creației „omul”. Și mai gândiți-vă dacă pe pământul acesta plin de păcat, durere, ură, etc. sunt locuri atât de minunate și rămânem de multe ori plăcut surprinși, cu atât mai multă frumusețe și splendoare îi așteaptă pe toți cei credincioși Lui, acolo sus în cer, în Împărăția veșnică a lui Dumnezeu și a Lui Isus Hristos. El, Isus Hristos ne-a promis următoarele în Ioan 14:1-3  „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. ” 
„Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.  (Ioan 17:24)”

Dorești și tu să vezi frumusețea măreață a Domnului Isus, să fii salvat și să te bucuri o veșnicie alături de Dumnezeu în Împărăția Sa desăvârșită? Dacă răspunsul tău e: Da! atunci privește ce spune Biblia despre aceasta:

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.  (Ioan 3:16) ”

„Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”  (Ioan 3:36)”

Și să știți că acest „dar” oferit de Dumnezeu nu este prin fapte bune sau prin bani, (ca să-l poți cumpăra) sau prin alte lucruri, ci doar prin Har și numai prin Har!

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.  (Efeseni 2:8-9)

Dumnezeu să vă Binecuvânteze!

 

2 gânduri despre „Imagini impresionante – Creația lui Dumnezeu 1

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: