Standardele morale ale lui Dumnezeu nu sunt limite – sunt o protecție!


13331101_1110611455651091_5814874413569019130_n

Dumnezeu stabilește standardele morale
Dacă vorbim de standard moral, trebuie să înțelegem că nu oamenii stabilesc standardul moral, ci Dumnezeu îl stabilește. Dumnezeu este Acel care pune limite, standarde. Dumnezeu stabilește moralitatea. El este Cel care pune hotare pentru om, pe care l-a creat.

Apostolul Pavel, când a ajuns în Atena, fiind dus la Areopag și stând în fața oamenilor care spuneau că el „vestește o învățătură ciudată”, a spus următoarele:

Dumnezeu, care a făcut lumea şi tot ce este în ea, este Domnul cerului şi al pământului şi nu locuieşte în temple făcute de mâini. El nu este slujit de mâini omeneşti, ca şi când ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile. El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi. Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…” Astfel, dar, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meşteşugirea şi iscusinţa omului. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…” (Biblia, Faptele Apostolilor 17:22-31)

Deci:
– Dumnezeu a făcut lumea și ce este în ea.
– El dă viață tuturor.
– El a așezat anumite vremuri oamenilor.
– El, Dumnezeu, a pus HOTARE ca oamenii să-L caute și să se silească să-L găsească.
– Dumnezeu va judeca lumea după dreptate.

Omul creează stereotipuri

Omul coboară sau ridică anumite standarde morale pe care le-a stabilit Dumnezeu, astfel creînd stereotipuri. Omul numește moralitate ceea ce Dumnezeu nu a stabilit ca standard moral. În Evanghelia după Ioan apostolul spune:

…odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele (Biblia, Ioan 3.19b)

Oamenii deseori nu acceptă standardele lui Dumnezeu și de aceea creează stereotipurile lor, crezând că aceste stereotipuri sunt mai benefice pentru ei sau se simt mai confortabil, acceptând aceste stereotipuri și respingând moralitatea lui Dumnezeu. De exemplu, un stereotip tot mai des întâlnit în societatea noastră este traiul împreună până la căsătorie sau căsătoria civilă. Cuvântul lui Dumnezeu spune foarte clar că orice relație sexuală înainte de căsătorie este păcat!

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari (Biblia, Evrei 13.4)

Totuși, oamenii au schimbat adevărul (standardul moral) a lui Dumnezeu și au creat stereotipuri, spunând că este acceptabil în zilele noastre ca cineva să întrețină relații sexuale până la căsătorie.

Standardele morale sunt spre binele nostru
Mulți cred că standardele morale ne limitează de la practici ce ar aduce o mai mare satisfacție vieții, o mai mare fericire sau împlinire. Să nu ne înșelăm. Standardele lui Dumnezeu sunt perfecte. Ele nu sunt o limitare de la ceva mai bun, dimpotrivă, ele ne ajută să rămânem în fericirea pe care o putem avea fiind  în moralitatea lui Dumnezeu.

16 Nu vă înşelaţi prea iubiţii mei fraţi:17 orice ni se dă bun şi orice dar desăvîrşit este de sus, pogorîndu- se dela Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare (Biblia, Iacov 1.16-17).

Dumnezeu ne-a dat tot ce este mai bun. Standardele lui Dumnezeu sunt benefice pentru fiecare dintre noi. Cuvântul lui Dumnezeu este un dreptar după care trebuie să ne conducem în viață.

Adrian Blajinschi – http://moldovacrestina.md/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: