Tată nu sta nepăsător!


Lăudaţi pe Domnul! Ferice de omul care se teme de Domnul şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui! (Psalmii 112:1)

Pe măsură ce fibra morală a societății din jurul nostru se destramă, nevoia ca bărbații și femeile creștine să trăiască o viață de neprihănire devine tot mai mare pe zi ce trece. Deseori, se pare că biserica se află doar la câțiva pași de acceptarea ideilor și practicilor lumești.

Nevoia ca tații să-și ocupe locul ce lise cuvine în familie este mai mare ca niciodată. Acum este timpul să ne creștem copii în „mustrarea și învățătura Domnului” (Efeseni 6:4)

Dumnezeu să aibă milă de noi dacă nu vedem nimic greșit în faptul că avem o inimă împărțită şi nepăsătoare. Dacă suntem de părerea că putem trăi în continuare cu un picior în lume şi cu altul în biserică sau că ne putem petrece tot timpul cu afacerile sau cu hobby-urile noastre, vom accelera astfel decăderea societății.
Preocuparea noastră cea mai mare trebuie să fie aceea de a-L sluji pe Domnul nostru Isus Hristos cu toată inima noastră. Acum este vremea ca noi, tații, s-o cinstim şi s-o iubim pe mama copiilor noștri. Trebuie să fim bărbați disciplinați. Astăzi este vremea în care copiii noștri au nevoie de timpul și de atenția noastră. Acesta este momentul în care trebuie să-i călăuzim, astfel încât ei să poată spune nu păcatului şi să se supună autorității părinților lor.
Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri doctrinele biblice precum non-rezistența, separarea de lume, separarea dintre biserică și stat, supunerea fată de autorități şi trăirea unei vieți pline de Duhul Sfânt. Să urmam exemplu lui Iov şi să stăm în spărtură, rugându-ne zilnic pentru copiii noștri. Dacă nu ne asumăm responsabilitatea de a-i educa, lumea o va face. Atunci nu va fi
vina politicienilor, nici a liderilor bisericii, ci a noastră. Doamne, ajută-ne să nu stăm nepăsători în fața acestei îndatoriri!

Kenneth Nolt – New Holland, PA

O întrebare la care să medităm: Ți-ar place ca pruncii tăi să fie exact ceea ce ești tu în clipa aceasta? Ești mulțumit de cât te rogi, citești Biblia, cum slujești, ce fel de preot ești în casa ta? Îți place imaginea pe care o vezi? Dacă nu, spune: Doamne, schimbă-mă! Fă-mă un tată bun, o mamă bună, numai Tu mă poți face așa!

Siguranța și pacea se vor face simțite în casa în care tatăl
își asumă responsabilitățile cu seriozitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: