DESPRE FRICĂ ȘI SPERANȚĂ


Cu toții avem motive de îngrijorare și frică cu privire la noi, la locul de muncă, plata creditului, visele spulberate; însă cele mai mari motive de îngrijorare îi vizează pe cei dragi. 

Am trăit și experimentat sentimentul de frică ziua, când auzim de numărul crescând al îmbolnăvirilor, și noaptea, când capul nostru atinge așternutul, gata să pună deoparte pentru câteva ore îngrijorările zilei. Dacă reușim să ne odihnim, a doua zi ne izbește din nou realitatea și, din nou, ne cuprinde frica, întrucât ne gândim: „dacă iau virusul?” sau „dacă îl dau părinților mei?”. Ne este frică atunci când cineva stă prea aproape de noi, când este prea aglomerat la metrou, când e prea plin magazinul… Ne este frică chiar și pe stradă, în parc și în cartier. Suntem gata să „îi punem pe ceilalți la punct” dacă nu păstrează distanța socială. Dar cât mai putem trăi cu această frică?

Parcă ne paralizează uneori, nepermițându-ne să luăm decizii, să ne bucurăm de aceste luni frumoase de vară sau de momentele prețioase alături de cei dragi inimii. Covid-19 este inamicul nostru nevăzut, ne-simțit. Îi simțim suflarea în urechi ca o voce amenințătoare, șoptită, căreia, dacă i-am da frâu liber și ar vorbi cu voce tare, ne-ar acapara gândurile. Poate că a și făcut-o deja.

Așadar, unde găsim speranță, reînviorare spirituală? Unde „ne încărcăm bateriile” ca apoi să le putem oferi și celorlalți ceva încurajator? În fața televizorul cu siguranță nu. Poate în multitudinea de încurajări pe care le auzim în jur? Sau poate din propria noastră „perspectivă optimistă”? Oricât de ajutătoare ar fi, toate acestea vor da greș la un moment dat, iar noi vom avea nevoie de ceva mai profund, mai stabil. Vom avea nevoie de speranță. 

Dumnezeu ne spune să ne încredem în El, în bunătatea și iubirea Lui. Vocea Duhului este mai puternică decât a virusului. Dacă lăsăm ca vocea lui Isus să ajungă în auzul inimii și al minții, ea va fi ca un megafon: auzită de cea mai profundă frică.

Lasă că frica ta să se piardă în promisiunile Lui:

   „Dumnezeul Tău va merge împreună cu tine. El nu te va părăsi și nu te va lăsa.” (Deuteronom 31:6)

   „În mulțimea frământărilor mele lăuntrice, alinarile Tale îmi încântă sufletul.” (Psalmul 94:19)

   „Dar când mi-e teamă, mă încred în Tine.” (Psalmul 56:3)

   „Dumnezeu este adăpostul și tăria noastră, un ajutor Care nu lipsește niciodată în necaz!” (Psalmul 46:1)

   „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de înțelepciune.” (2 Timotei 1:7)

   „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin mijlocire și rugăciune, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu. Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile în Cristos Isus.” (Filipeni 4:6‭-‬7) 

Vino la Isus. Nădăjduiește în El. Încrede-te în grija și interesul Lui pentru mama ta, tatăl, soțul, bunica, fratele, prietena cea mai apropiată. Să nu temem de dușmanul nostru. Și până la urmă, de ce ne-am teme de vreme ce așteptăm veșnicia, bucuria veșnică alături de Isus, și tânjim după ceea ce nu se vede? Pe genunchi, să ne apropiem de Tatăl, cerând milă și îndurare pentru ai noștri, pentru noi înșine, pentru lumea întreagă, știind că El vrea ca toți să fie mântuiți și să primească iertarea Lui, ajungând să Îl cunoască în inima lor. Să ne fixăm inima asupra Lui Isus, știind că nimic, nici covid-19, nici boala, nimic din ce va veni nu ne putea despărți de El.

Prieteni, e momentul să mijlocim în rugăciune pentru toți! Să îl lăsăm pe Duhul să reînflăcăreze dragostea pentru oameni! Vremea e scurtă. Azi suntem, mâine rămânem doar o amintire în șirul lung al secolelor acestei lumi. Haideți să le oferim altora posibilitatea să audă despre Isus, despre nădejdea pe care El o oferă în vremuri de pandemie. Lasă ca vocea Lui să fie mai puternică decât cea a fricii tale.

Autor: Calvary Chapel România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: