100 de meditații din închisoare – Richard Wurmbrand (PDF)


100 de meditații din închisoare. O colecție de reflecții profunde asupra adevărurilor biblice

Richard Wurmbrand a avut mult timp de meditație în timpul celor 14 ani petrecuți în închisorile comuniste. El a reflectat asupra vieții sale, asupra lumii sale și, în special, asupra Creatorului său. Tovarășii lui de închisoare erau păstori, teologi și învățători ai Bibliei. Ei își împărtășeau unii altora ideile, gândurile, învățăturile pe care le descoperiseră în Cuvântul lui Dumnezeu. Captivitatea pe care el a îndurat-­o cuprinde ani cu regim de carceră.

Deși privat de tovărășia umană o bună parte din detenție, el a continuat, în intimitate, comunicarea cu Dumnezeu. El a examinat în profunzime revelația Bibliei și poruncile sale pentru viața creștină. „Meditațiile” sale din timpul acestor ani sunt provocatoare, uneori chiar tulburătoare. Ele sunt meditațiile unui om care a fost aproape de moarte, dar care a stat aproape de Dumnezeu.

După citirea acestor meditații din închisoare, vei înțelege Biblia într­-un mod cu totul diferit. Îi vei vedea pe semenii tăi într­-o lumină nouă. Chiar tu vei trăi într-­un mod nou.

Fragment

„În Isus, Fiul lui Dumnezeu a devenit om. Între natura umană şi cea divină a avut loc ceva asemănător unei petreceri de nuntă.

Pot să spun acum: „Preaiubitul meu e al meu şi eu sunt a Lui” (Cântarea Cântărilor 6:3). El e posesiunea mea. El dispune de mine dar şi eu dispun de El. Nu mai este o relaţie între două entităţi care se pot despărţi oricând. Bariere este zdrobită de Hristos. Dumnezeu nu mai este singur şi inima obosită a omului nu mai este nici ea singură. Aceasta Îi poate răspunde Domnului său prin afirmaţia lui Shakespeare: Nu mai pot fi slujit de către tine, pentru că nu te pot împărţi în două („Henric al IVlea”).

El ne-a creat, dar nu ca pe nişte creaturi exterioare Lui Însuşi; ci pentru a fiinţa şi a ne mişca în El (Fapte 17:28). A dorit unirea cu noi într-o îmbrăţişare eternă şi nu într-o dualitate: cunoscător – cunoscut. La sfârşit vor fi respinşi cei care nu au realizat acest lucru şi au crezut că pot rămâne doar cunoscători ai lui Dumnezeu.

Renumitul mistic creştin Meister Eckhardt spune că cel care doar Îl adoră pe Dumnezeu e un necredincios. Cel care crede e unit cu El şi nu mai e nevoie să-l adore de la distanţă.”

R. Wurmbrand – 100 de meditații din închisoare

Carte apărută la Editura Stephanus

Poate fi ascultată în format Audio Aici

Un gând despre „100 de meditații din închisoare – Richard Wurmbrand (PDF)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: